Holistisk rådgivning för både djur och människor

"LYSSNA PÅ DIN KÄNSLA OCH LÄR KÄNNA DIN HÄST, HUND ELLER DIG SJÄLV"

 Hej, jag heter Giovanni Timotej och har alltid haft ett genuint intresse för relationen mellan människa och djur.

Sedan 20 år tillbaka har jag guidat och hjälpt många djurägare, både hästar och hundar med olika problem. Även människor.

Fokus ligger alltid på att se till helheten och verkligen förstå varför djuret/människan beter sig som den gör. Olika beteende kan utrycka sig i sjukdomar. Det ena leder till det andra. 

 Exempel; Om du som person har magkatarr så har du fått det av en anledning. Man kan underhålla smärtan och problemet men utan att finna orsaken så kan man inte bota sjukdomen. Dvs om orsaken är stress så är det den man fokuserar på att få bort för att slippa få magkatarr igen. 

 

Lite så jobbar jag, att finna orsaken och sen börja finna en plan att arbeta med. Det kan vara antingen med örter, tillskott, förändringar i ditt sätt att hantera djuret eller se på djuret.  Eller förändringar med dig själv.

Arbeta annourlunda med hästen, ändra rutiner för hästen. Ja det kan vara oehört mycket man kan göra beroende på individen och det specifika problemet.

Så går en längre rådgivning till
Det kan vara häst, hund eller människa.

Vid en längre rådgivning går jag igenom vad du som ägare upplever för problem med ditt djur samt hur djurets vardag ser ut. Man går igenom alla detaljer och hur hästen beter sig i olika situationer.
­– Jag brukar beskriva det som när man målar en tavla. Då sätter man färg på olika delar och sedan backar man något steg för att få en bra bild över helheten. Det blir ingen tavla om man bara målar i en hörna. Samma gäller när det kommer till rådgivning och att förstå hästen.

  • Hur beter sig hästen i boxen, i hagen, vid ridning, efter ridning och i stallet osv.
  • Slänger hästen i sig maten i boxen.
  • Rullar den direkt när den släpps ut i hagen?
  • Är hästen lite ovillig att rida de första minuterna av passet?

 Hur beter du dig när du är med din häst?

  • Är du stressad, tänker på jobbet, glad eller har du mycket ljud för dig?
  • Om du avviker från rutinerna, hur påverkar det din häst?

För att jag ska kunna hjälpa ett djur är det viktigt att du som djurägaren vågar öppna upp dig.

Jag kan ibland uppleva att djurägare skäms för att man har problem eller inte förstår sitt djur. Men det finns ingen skuld i det och ju ärligare du är ju enklare är det för mig att måla hela tavlan.

– Att kontakta veterinären är dock alltid det första man ska göra när man misstänker att hästen inte mår bra. Där kan prover tas som sedan kan ge en förklaring till varför hästen beter sig som den gör. Det vi sen kan hjälpa till med är att hitta naturliga ingredienser som kan hjälpa hästen i dess vardag.
 

För mig är det viktigt att behandla den faktiska anledningen till problemet och inte bara symptomet.

– Hästarna/hundarna försöker hela tiden kommunicera med oss. Det är upp till oss om vi väljer att lyssna på dem eller inte.

För mig handlar det mycket om att skapa en känsla och genuin förståelse för djuret.

 

 Bokning och priser ser du på rodderanch.se